GSO: Gemeenschappelijke satelliet ontvangst
T&A is een zaak dat reeds 50 jaar (voorheen asseman) uw vertrouwen geniet en is sinds de oprichting steeds een expert geweest, en is nog steeds een expert, in alles wat antenne en parabool systemen is.
De wildgroei van satellietschotels zorgt immers voor een gevelvervuiling. T&A is in staat een GSO of wel "gemeenschappelijke satellietontvangst" systeem te leveren en zo een positieve bijdrage te leveren aan dit hinderlijke straatbeeld.
In appartementsblokken, waar een verscheidenheid is aan talen, culturen en/of natianaliteiten, kan het zijn er een groter TV-zenderaanbod gevraagd wordt. Hier kan T&A u bij helpen.
Wat is GSO?
Om de kijker toegang te geven tot de vele mogelijkheden die de satelliet inmiddels heeft te bieden, is een standaardinfrastructuur voor satellietontvangst een onontbeerlijke voorziening voor moderne, future proof woningen of gebouwen. In gewoon Nederlands noemen we dit concept Gemeenschappelijk Satelliet Ontvangst, of kortweg GSO.
Het GSO-concept biedt bewoners niet alleen veel meer keuzevrijheid, maar voorkomt bovendien bij flat- en appartementengebouwen dat bewoners zelf schotelantennes gaan installeren. Bij GSO-installaties in gebouwen met meerdere wooneenheden volstaat namelijk één gemeenschappelijke schotelantenne, die onopvallend op het dak wordt geïnstalleerd.
Gemeenschappelijke Satellietontvangst (GSO)
Een gemeenschappelijk distributiesysteem zorgt ervoor dat meerdere huishoudens via één ontvangstschotel toegang hebben tot alle satellietuitzendingen via de satellieten. Een dergelijk ontvangstsysteem is uitermate geschikt voor onder meer flatgebouwen, hotels, ziekenhuizen, bungalowparken en campings.
Gemeenschappelijke satellietontvangst biedt bewoners niet alleen meer keuzevrijheid, maar voorkomt tegelijkertijd gevelontsiering door individuele schotelantennes. Na een reeks geslaagde proefprojecten, maken meer en meer partijen uit de woningbouwsector - met name woningbouwcorporaties - hun gebouwen bij de nieuwbouw en renovatie "Gereed voor Satelliet Ontvangst" (GSO).
Om alle gebruikers van een hoogwaardig signaal te kunnen voorzien, adviseren we bij gemeenschappelijke ontvangst een grotere schotel te gebruiken dan bij DTH-ontvangst. De vier kabels van de Quatro LNB leiden naar het kopstation. Afhankelijk van het aantal aansluitingen op het systeem bestaat het kopstation uit één of meerdere multischakelaars.
Actieve componenten, zoals versterkers en multischakelaars, moeten op goed toegankelijke, maar veilige plekken worden geplaatst, zodat ze makkelijk kunnen worden onderhouden. Bovendien wordt het distributiesysteem zo beschermd tegen vandalisme en andere schade.
Bij de meeste bestaande gebouwen kunnen via het distributienetwerk alleen VHF- en UHF-kanalen worden uitgezonden. De netwerken kunnen worden opgewaardeerd om te zorgen dat satelliet-IF-signalen (950 tot 2150 MHz) kunnen worden gedistribueerd door alle passieve en actieve componenten te vervangen. Een andere mogelijkheid is de parallelle installatie ('overlay-network') van een satelliet-IF-distributiesysteem. Het gemeenschappelijke satellietdistributienetwerk wordt ook steeds vaker geïntegreerd met het interne CAI-netwerk. Hierbij wordt vanuit de meterkast het satellietsignaal en CAI-signaal via dezelfde coax-kabel naar een gemeenschappelijke wanddoos getransporteerd.
Bij nieuwbouw, maar ook bij renovatie, moet bij de planning rekening worden gehouden met extra pijpen en leidingen die plaats bieden aan de kabels van het satelliet-IF-distributiesysteem.
Hoe gaan we bij T&A te werk?
1: Verzamelen van voldoende informatie.
Hoeveel kamers zijn er? Hoeveel aansluitingen moeten er komen? Liggen er al coax kabels en zijn deze van de juiste kwaliteit? Waar wordt de schotel geplaatst of gehangen? Enz...
2: Maken van offerte.
Op basis van al deze gegevens wordt een gedetailleerde prijsofferte gemaakt. (zie verder) Na goedkeuring van deze offerte kunnen we eraan beginnen.
3: Uitvoeren van de werken.
Er wordt een tijdschema gemaakt voor de werken vlot te laten verlopen.
4: Wenst een gedetailleerde prijs offerte?
Indien u een gedetailleerde prijs offerte wenst kan u ons gerust contacteren en dan komen wij bij u langs om alles op te meten.
Hiervoor wordt wel een minimum forfait aangerekend.
(Deze forfait recupereert u bij een aankoop bij T&A.)
Welke verschillende systemen zijn er ?
We hebben er drie.
1. Gewone GSO Systeem.
Dit is een gezamelijke satellietinstallatie waarbij in iedere kamer één of meerdere aansluitingen geplaatst wordt.
Dit wil wel zeggen dat in iedere kamer een satellietontvanger met of zonder abonnement nodig is. Het voordeel is dat iedereen honderden zenders heeft en indien ze dit wensen meerdere satellieten
2. GSO met modulatie.
Bij deze manier van gso systemen is er een compleet andere manier van werken. Hierbij vertrekken de kabels van de satelliet naar een gezamelijke ruimte en daar worden verschillende modulators geplaatst.
Hierbij moduleren we zenders in de bestaande kabels. Het voordeel is dat we de bestaande kabels kunnen gebruiken en daarom minder werk hebben. Bij dit systeem kan je wel geen honderden zenders in de kabel moduleren. Hier spreken we over een max. van 20 zenders. Dit omdat het anders een kostelijke aangelegenheid wordt.
3. Een combinatie van de andere 2.
Een combinatie van allebij de systemen is ook een mogelijkheid. Hierbij krijgen de mensen een paar zenders zonder satelliet ontvanger en ook het volledige aanbod van de geplaatste satellieten.
Heeft dit nu een groot voordeel?
Ja, dit is een groot voordeel. Stel je voor dat je een kamer verhuurt in een appartementsblok en de nieuwe huurder heeft nog geen satellietontvanger dan kan hij reeds met zijn tv al wat zenders ontvangen.
Dit heeft nog een groot voordeel. Je kan ook andere zenders moduleren.
Bv. Men kan één en ketnet/canvas via DVBT ontvangen en zo moduleren in de kabel. Zo heb je op alle kamer deze 2 zenders zonder dat er een abonnementskost is.
Wat als er een defect is?
Indien er iets defect is binnen de garantie periode wordt het vervangen. Verplaatsing en werk valt ter uwer laste.
Men kan ook bij ons een service contract afsluiten.
Dit kan vanaf 1,5€ per aansluiting per maand met een minimum van 600€ per jaar.
Dit wil zeggen:
- Dat er binnen de 48 uur een technieker ter plaatse moet geweest zijn. (uitgezonderd bij onvoorziene omstandigheden)
- Dat een maal per jaar een algemene controle wordt uitgevoerd en het systeem wordt opnieuw inregelen.
- Het eventueel preventief vervangen van beschadigde of condenshoudende elektrische onderdelen.
- Het gehele netwerk wordt ge–inspecteert, de schotels eventueel gecorrigeerd, en versterkers en switches gemeten en eventueel opnieuw ingeregeld worden.
Uitzonderingen:
- Geen storingsmeldingen tussen 18.00 u en 10.00 u.
-
Storingen door blikseminslag,waterschade, storm of vandalisme.
(U dient hiervoor een verzekering aan te spreken.) - Voor defecten aan recievers dient u naar de winkel te komen.
Dit contract is geen verplichting bij een offerte of installatie maar wel een optie.